Food: Memories of Asia

door Anna


Gister heb ik bij Memories of Asia gegeten, in Arnhem. Dit is een culinaire Chinees die anders is als een normale Chinees. Er is geen menukaart, je geeft alleen door wat je niet lust of mag eten. Wij gaven door dat we niet van schelp- en schaaldieren houden, net als van ‘vreemde’ gerechten (bijvoorbeeld hert of kangoeroe, want dat kan ook op het menu staan). Ik heb dan wel eens kangoeroe op, maar houd het gewoon liever bij normale kost. Ze werken met biologisch eten en normaal (zonder Sweetdeal) eet je per gang. Je betaalt per gang tot je vol zit. Elke gang krijg je iets anders voorgeschoteld, gekozen door de chef.

Goed, we hadden dus een bon van Sweetdeal, waarmee je voor 40 euro met z’n 2en bij Memories of Asia kon eten. Je kreeg er een drankje, 3 verschillende gangen en koffie/thee bij. De eerste gang (niet op de foto, vergeten, stom!) was een bakje van kroepoek met tofu, waterkastanjes, noten en groenten in een pittige saus. Als tweede gerecht kregen we kipfilet met gember en groenten in een zoete saus. De laatste gang was ossenhaas (die echt ZO heerlijk zacht was) met kastanjechampignons en andere groenten, geserveerd met een Chinese groente die op broccoli lijkt. Maar dan anders. Alle 3 de gerechten waren erg lekker, vooral de ossenhaas was heerlijk! Wij hadden ook genoeg aan 3 gangen, het is niet zo dat je minuscule porties krijgt. Omdat wij geen vis of schelp/schaaldieren wilden, kregen wij vlees en vegetarische gerechten. Andere bezoekers kregen oesters en garnalen, alles is mogelijk!

Na afloop kregen we thee, wij kozen voor Chinese thee. Er werd een Chinees theepotje gebracht met een schaaltje bonbons en koekjes. De thee was lekker, er zaten verse theeblaadjes en kruiden in de theepot. Memories of Asia is dan ook echt een aanrader, erg lekker en alles is vers bereid, dat proef je ook!

Advertenties