Travelreport: cruise 2011

door Anna

Door alle drukte heb ik nog geen tijd gehad om een vakantieverslag te schrijven. Beter laat dan nooit! Ik zal jullie vooral veel foto’s laten zien en wat vertellen over de steden die we bezocht hebben. Lets start..!

Het schip vertrok vanuit Amsterdam, het was bewolkt en de wind waaide erg hard. Het is aan de ene kant wel fijn om in Nederland aan boord te gaan, je hebt meteen alle luxe om je heen! Het was wel jammer dat het weer minder was, dan is het vakantiegevoel toch minder.

De eerste dag was een zeedag en hadden we meteen gala-avond. Dat betekent jurk aan, haren in de krullers en drankjes op rekening van het schip!

Na het gala konden we heerlijk dineren, zoals dat elke dag kon. Ik zal nog een apart artikel posten met foodfoto’s.

Na de zeedag kwamen we aan in La Rochelle, een stadje in Frankrijk. Het weer werd meteen beter toen we aankwamen, de zon kwam door de wolken heen. Het is niet zo heel groot in La Rochelle maar de gebouwen zijn erg mooi! Kleine oude gebouwen en huisjes maar ook een aantal grote winkelketens met onder andere Lafayette.

La Rochelle

De dag daarna kwamen we aan in Bilbao. Bilbao is echt een prachtige stad! We kwamen ’s ochtends aan in de stromende regen. Gelukkig werd het weer beter in de middag.

De bekende puppy van Jeff Koons.

Omdat het weer ’s ochtends slecht was, gingen we overdekt winkelen in het prachtige Centro Comercial. Het was er heel rustig en alles was erg schoon.

Op de foto is het bewolkt maar het werd ’s middags al best warm! De meeste mensen gingen gewoon op de bedjes bij het zwembad liggen, weer of geen weer.

Dan La Coruña. Ook dit is een leuke stad met vooral veel winkels, je kan hier zeker goed shoppen! Omdat het weer ’s middags erg goed was (net geen 30 graden, veel zon) zijn we niet te lang bij alle winkels blijven hangen. We zijn naar de boot teruggegaan en bij het zwembad gaan liggen. De weersvoorspellingen voor de dagen erna waren namelijk niet heel goed dus we moesten van het weer genieten!

La Coruña

La Coruña

Elke avond waren er shows in de theaterzaal (die echt prachtig was!). Deze show, een flamencoshow, was echt geweldig en vond ik een van de leukste shows! Verder waren er shows met zang, dans, acrobatiek, noem maar op!

We maakten een extra tussenstop bij het eilandje Guernsey en konden op het dek genieten van de ondergaande zon.

Aan boord

Na weer een dag op zee kwamen we aan in Cherbourg, Frankrijk. Ook dit is een klein stadje en er was niet zo heel veel te beleven.

Cherbourg

Cherbourg

Weer een gala-avond, ditmaal het Captains Dinner. Met de bekende ijstaarten.

Buiten na het Captains Dinner.

De laatste plaats die we bezochten was Southampton, Engeland. Ik had hier nog wel langer willen blijven want er waren ZO veel leuke winkels! Verder is de stad niet echt mooi, alleen de oude wijkjes waren wel mooi om te zien. Dit is wel een leuke stad om te shoppen!

Southampton

Begin van een oud wijkje.

Dat was heel kort mijn vakantieverslag! Als er nog iets is wat je wilt weten over een bepaalde stad, of misschien over cruisen of het schip zelf kun je het altijd aan me vragen! Hoe was jullie vakantie, of ga je nog op vakantie?

Advertenties