Madrid 2010

door Anna

Toen ik mijn vakantieartikeltje van gister aan het schrijven was, kwam ik erachter dat ik helemaal geen verslagje heb gemaakt van Madrid! Madrid was geweldig, en dat wil ik uiteraard met jullie delen. Bij deze nog een kort verslag van highlights van Madrid.


We vlogen ’s nachts en kwamen daardoor ’s ochtends aan in Madrid. Omdat we met de metro naar het hotel gingen, waren we een tijdje onder de grond. Toen we naar boven liepen, vanuit de metro, zagen we een gouden dak, met een fel schijnend zonnetje erachter! Dat was zo leuk, een leuke binnenkomer! We waren natuurlijk moe van de reis en op de eerste dag hebben we niet veel gedaan als rondlopen, winkeltjes kijken en in het park rondhangen met tijdschriften. ’s Avonds hebben we heerlijke tapas gegeten. Op de foto zie je gecaramelliseerde uien en – uiteraard – serranoham.

De gebouwen zijn ontzettend mooi in Madrid. Er zijn veel hoge gebouwen met veel details. We zijn onder andere naar het Plaza Mayor, El Rastro (een supergrote markt) en het Retiro (park) geweest. Natuurlijk kan de Gran Vía niet ontbreken, omdat daar de leukste winkels aan grenzen! Het shoppen in Madrid is trouwens heel erg leuk, er zijn verschillende winkels (groot en klein) en je hebt niet alleen de H&M en Zara. Vooral de Spaanse grote modeketens bevielen mij heel erg goed.


Wat ook erg leuk is in Madrid, is een overdekte markt. Deze heet “mercado de san miguel”. Je hebt er allerlei soorten eetwaren, van tapas tot fruit en van vis tot een chipskraam. Je kan er gezellig binnen iets eten maar ook lekkernijen meenemen.


Ons hotel was goed! Wij zaten in hotel Asturias en hadden er ontbijt bij. We hadden een balkon en zaten midden in het centrum, maar niet tegen de drukke straatkant aan.


Ook hebben wij de Churros niet overgeslagen. Achteraf bleek het wel heel erg machtig te zijn, we hadden ieder een kopje chocolade met churros besteld en we kregen het niet op! Wel waren ze super lekker, maar wat wil je nog meer, dan de échte Churros van Chocolatería San Ginés!

Advertenties