Heerlijke pannenkoeken

door Anna

Ik had altijd een probleem als ik pannenkoeken ging maken: de eerste mislukte en de andere werden veel te dik. Vandaag heb ik de lekkerste pannenkoeken gemaakt, mooi licht van kleur en lekker dun! Dit recept wil ik met jullie delen:

-

Ingrediënten (voor ong. 9-10 pannenkoeken):
125 gram bloem
250 ml melk
130 ml water
3 eieren
Theelepel suiker
Snufje zout

Bereiding:
Kluts de eieren, melk, het water, de suiker en zout goed door elkaar. Dit kan met een garde of met de mixer. Daarna zeef je de bloem erdoorheen. Ook dit meng je weer met de garde of mixer. Nu komt het bakken:
Doe wat beslag in de pan (nadat een klein blokje echte roomboter is gesmolten). Laat het beslag ‘uitlopen’ zodat er een dunne pannenkoek ontstaat. Je kan nu iets toevoegen wat je lekker vind, zoals spek of appel. Doe over de appel / spek nog wat beslag. Beweeg de pan als de bovenkant een beetje gestolt is. Beweeg zo lang totdat de pannekoek los komt. Draai hem dan om.  Wacht tot de andere kant ook bruin is en tadaa, je hebt een heerlijke dunne pannenkoek!

Smakelijk!

-

Advertenties